100% Vegan
Gratis verzending binnen NL
Duurzaam
Eerlijke productie

Innovatieve en superieure materialen

Sneaky Panda heeft een ruim assortiment aan vooruitstrevende designer sneakers. Onze merken maken gebruik van de meest innovatieve materialen geselecteerd op het gebied van mens, dier en mileu. Alle schoenen in ons assortiment zijn 100% vegan. Het aanbod aan duurzame hoogwaardige alternatieven voor leer zit in een enorme groei op dit moment. Hieronder is een opsomming van de meest benoemswaardige en innovatieve materialen die terug te vinden zijn in onze webshop.

 

Future Leather / Kunstleer / PU

Future leather (PU) is het meest gebruikte vegan alternatief voor leer, en wordt gemaakt door middel van een streng gecontroleerd en gereguleerd chemisch proces, waarbij slechts enkele grammen per ton chemicaliën ooit in het milieu terechtkomen. PU is biologisch afbreekbaar door middel van schimmels die zich op stortplaatsen en in de grond bevinden.
Over het algemeen wordt er in de fashion industrie een slechte kwaliteit PU gebruikt, simpelweg omdat dit soms 5 keer zo goedkoop is. Sneaky Panda staat voor slow fashion, en selecteert daarom alleen de merken die gebruik maken van de hoogst haalbare kwaliteit future leather. Een goede kwaliteit future leather is in alle opzichten superieur aan echt leer.
De merken waar dit materiaal bij te vinden is zijn: Brave Gentleman, Good Guys Don’t Wear Leather, Sydney Brown, Rombaut en Donnant Donnant.

(Gerecycled) Rubber

Alle sneakers in ons assortiment maken gebruik van natuurlijk rubber. Vaak wordt er in de fashion wereld synthetisch rubber gebruikt, wat veel sneller slijt dan echt rubber en een grotere impact heeft op het milieu. En waar natuurlijk rubber biologisch afbreekbaar is, blijven de meeste soorten synthetisch rubber nog heel erg lang rondslingeren op deze aarde.
In onze collectie zijn ook een aantal merken te vinden die gebruik maken van gerecycled rubber, zoals Brave Gentleman en Rombaut.

Kurk

Een van de meest milieuvriendelijke materialen van dit moment is kurk.
De productie van kurk is erg duurzaam omdat de kurkboom niet wordt gekapt om kurk te verkrijgen. Alleen de bast wordt gestript om zo de kurk te kunnen oogsten. De boom blijft leven en groeien. De meest onderscheidende kermerken van kurk zijn de duurzaamheid van de productie en het eenvoudig recyclen van kurkproducten en bijproducten. Daarnaast is kurk 100% natuurlijk, waterafstotend, anti-bacterieel en warmte isolerend. In ons assortiment zijn verschillende sneakers te vinden met een kurk binnenzool, en Sydney Brown heeft zelfs een aantal modellen waarbij het volledige bovenmateriaal uit kurk bestaat.

Piñatex

Piñatex is een natuurlijk en duurzaam alternatief voor leer, en wordt gemaakt van ananasbladeren, een afvalproduct van de ananasindustrie.
Piñatex wordt geproduceerd in verschillende kleuren en afwerkingen, waaronder een gestructureerd oppervlak en een metallic afwerking. In vergelijking tot synthetisch leer (PU) is Piñatex zachter en soepeler.
Dit materiaal is terug te vinden in enkele Rombaut modellen.

Bamboe

Een duurzaam alternatief voor katoen is bamboe. Het heeft een 100% natuurlijke groei, is 100% afbreekbaar en het groeit snel en bijna overal. Daarnaast levert bamboe per m2 10 keer zo veel opbrengst dan katoen.
Bamboe reguleert de temperatuur beter dan andere stoffen, en absorbeert tot 3 keer zo veel vocht dan katoen. Daarom is het ook een perfect materiaal om te begruiken als voering in schoenen. Veel van de Rombaut modellen maken gebruik van een bamboe voering.

Gerecyclede PET-flessen

Plastic afval dat normaal op de afvalberg of in de oceaan terecht komt krijgt op deze manier een nieuwe functie. Doordat de vezels erg sterk zijn heeft dit materiaal een erg lange duurzaamheid, en is bovendien ook nog eens gemakkelijk te recyclen. Daarnaast wordt er bij de productie van textiel van gebruikte PET-flessen ongeveer 90% minder CO2 uitstoot gebruikt dan bij de productie van polyester. Dit innovatieve materiaal is terug te vinden in de meeste modellen van Nat-2.

Biologisch katoen

Biologisch katoen heeft dezelfde kwaliteit als gewoon katoen, het is alleen geteeld zonder dat er gebruik is gemaakt van landbouwgif zoals pesticiden.
Ook wordt biologisch katoen met de hand geplukt, want bij machinaal plukken zijn chemisch ontbladeringsmiddelen nodig.

Reflecterend Glas

Nat-2 ontwikkelde samen met 3M een zeer fijn en glad materiaal, gemaakt van reflecterend glas. Het oppervlak is namelijk bedekt met miniscule glaskralen, deze vanuit elke hoek licht opvangen en in dezelfde richting reflecteren. Dit materiaal is kenmerkend voor alle Nat-2 sneakers.

Silver x Bio-ceramic

Duurzame eco-vriendelijke materiaal gemaakt van echt zilver en biokeramiek. Dit materiaal wordt gebruiks als voering omdat het zeer zacht aanvoelt, en volledig anti-bacterieel is. Het materiaal is speciaal ontwikkeld voor Nat-2 in samenwerking met Mattes & Ammann, en is terug te vinden in de meeste modellen van Nat-2.


Holografisch TPU

Holografisch TPU (Thermoplastic Polyurethane) is een ultra-iriserend en reflecterend materiaal. Dit kleurveranderende materiaal is ultra sterk met een erg lange levensduur. Dit gepattenteerde materiaal wordt toegepast bij de Nat-2 Vanish.

Gerecycled Koffiedik

Een duurzaam materiaal gemaakt van gerecyclede koffie, koffiebonen en koffieplant. De koffie wordt geperst en aangebracht op een natuurlijke laag. Dit resulteert in een unieke uitstraling waarbij de natuurlijke koffiegeur is te ruiken!
Dit materiaal wordt gebruikt bij de Nat-2 Coffee en Nat-2 Coffee Cube.

Paddenstoelen Leer

Dit bijzondere materiaal is ontwikkeld door de Berlijnse ontwerper Nina Fabert van Zvnder. Het “paddenstoelenleer” is ongelooflijk zacht en heeft een unieke optische nerf. Door het materiaal aan beide zijden te gebruiken, ontstaan interessante contrasten en combinaties. Het leerachtige materiaal wordt verkregen uit het trama van de tonderzwam (fomes fomentarius). De tondelzwam is een parasiet die groeit op verzwakte bomen zoals berken en beuken, maar ook op dood hout. In een uitgebreid proces wordt de schimmel tot een jaar na een succesvolle zoektocht en een zachte, gecertificeerde en natuurbeschermende handoogst gedroogd en vervolgens met de hand geschild en uitvoerig verwerkt.
Het materiaal is organisch, veganistisch, gluten- en chemisch vrij. De tonderzwam is geheel antiseptisch en antibacterieel.
Dit materiaal is te vinden bij de Nat-2 Fungi.

FCS Gecertificeerd Hout

Hout als alternatief voor leer? Nat-2 introduceerde in 2016 ‘s werelds eerste houten sneaker. Het hout wordt bevestigd op biologisch katoen en heel fijn gelaserd, waardoor het materiaal zeer flexibel wordt. Het houten materiaal behoudt zijn oorsponkelijke natuurlijke textuur. Het verwerkte hout is afkomsting uit ethisch en duurzaam beheerde bossen. Het materiaal is gecertificeerd, wat de traceerbaarheid en oorsprong van het hout garandeert.
Het gepatenteerde materiaal en de afgewerkte sneaker zijn 100% Italiaans.
De gebruikte houtsoorten zijn as, berk, esdoorn, tulp, walnoot, kers, iep en beuk. Klik hier voor de Nat-2 Wooden collectie.

Gras

Nat-2 gebruik echt gras voor haar Hayfield modellen,
Het duurzame en gerecyclede hooi, gras en bloemen zijn afkomsting van de Oostenrijkse en Beierse landschappen.
Het gras wordt gedroogd en geperst en aangebracht op een laag, terwijl het de natuurlijke berggeur behoudt. Het gepatenteerde materiaal is ontwikkeld in Duitsland en Oostenrijk.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
100% Vegan
Gratis verzending binnen NL
Duurzaam
Eerlijke productie