100% Vegan
Gratis verzending binnen NL
Duurzaam
Eerlijke productie

Over ons

Roy Peijnenburg

Sneaky Panda is opgericht door duurzaam ondernemer Roy Peijnenburg (1985). Roy komt uit het Brabantse Liempde, een klein dorp middenin in de stedendriehoek Eindhoven, ’s-Hertogenbosch en Tilburg. Diverse natuurgebieden liggen er op een steenworp afstand, maar ook agrarische bedrijven tekenen de omgeving. ,,Dat dierlijke ingrediënten in allerlei producten voorkomen, wordt ook hier heel normaal gevonden. Kun je nagaan: toen ik vijftien jaar oud was, besloot ik al om geen vlees meer te eten. Mijn omgeving vond dat uiteraard een beetje vreemd.”

Roy koos toch zijn eigen pad. Sinds enkele jaren eet hij veganistisch en kiest dan ook alleen maar voor diervrije producten. ,,Er hoeven voor mij toch geen dieren te sterven zodat ik kleding kan dragen!”, stelt de ondernemer. Hij is gek op sneakers, maar volledig diervrij schoeisel kopen, blijkt lastig. Bovendien laten veel gerenommeerde merken hun producten onder erbarmelijke werkomstandigheden maken. ,,Én in Nederland is er eigenlijk geen enkele (online) winkel met diervrije schoenen die ook nog een beetje trendy zijn.” Sneaky Panda zag in april 2019 het levenslicht: dé webshop voor vegan-sneakers die draait om drie belangrijke elementen.

Dier & Duurzaamheid

Alle producten zijn door Roy zelf uitgekozen in direct overleg met de fabrikant. Sneaky Panda draagt daarom met trots het Peta-approved Vegan-logo. In geen enkel lapje stof, lijmsoort of zelfs veterstift zijn dierlijke producten terug te vinden. Innovatieve materialen als hout, gemalen koffiebonen en zelfs paddenstoelen zijn verwerkt in de sneakers: alle producten zijn eco-friendly én 100% vegan.

Eerlijke prijs voor vakmanschap

Alle artikelen die Sneaky Panda aanbiedt, worden gemaakt door vakmensen die een fatsoenlijk inkomen krijgen. Good Guys, Sydney Brown en Rombaut bijvoorbeeld laten hun schoenen onder eerlijke werkomstandigheden maken in Portugal. Nat-2 sneakers, ontworpen door de Duitser Sebastian Thies, worden gemaakt in een van de beste fabrieken in Italië. Ook Shoes Like Pottery en Brave Gentleman staan erom bekend dat ze uitstekend voor hun werknemers zorgen.

Design

Sneaky Panda kiest voor uitdaging en staat voor het vinden van je eigen weg. Daarom worden de meest exclusieve sneakers en gave designs geselecteerd die niet zomaar in een reguliere schoenenwinkel te vinden zijn.

 

Oordeel vooral zelf en check het assortiment vegan schoenen.

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
100% Vegan
Gratis verzending binnen NL
Duurzaam
Eerlijke productie